XF 1.x Problem with social icons

CarpCharacin

Registered
I tried to set up the social icons in the header, but they are too dark and they go blank when I hover over them. Also, the google button is using the old icon.
socialicons.PNG
 

Russ

Pixel Exit Staff
The old icon is due to you loading Font Awesome 4 times (some of which are older calls). We usually keep it up-to-date the best we can. I'd recommend looking at the template modifications of your site and looking for the word "awesome", some plugin developers use a template mod to add in a font awesome call. Just use our styles (Style Properties -> [XB] Font Awesome).

Additionally the color, you may need to adjust here:
Style Properties: ├ ─ Social Links

In the misc box we set the color to !important on there.
 

CarpCharacin

Registered
Ok, I disabled the font awesome include for admin center, showcase and AMS. I fixed the issue with the social buttons by changing @xbColor3 to @primaryDarker on hover.
 
Last edited:

Russ

Pixel Exit Staff
Extra.css:

Code:
#copyright .xbSocialLinks a:hover {
    color: #FFF !important;
}
 
Last edited:

CarpCharacin

Registered
I edited my code in the post above, you may of adjusted it somewhere to match somewhere else.Try the updated code in extra.css.
The updated code works. The only thing I changed was the social icon hover css from @xbHeadingBackground to @primaryDarker.
 

CarpCharacin

Registered
Just curious, why do the footer icons stay white in the parent style with no special CSS? It stays that way even if I change the icon hover CSS color.
 
Last edited:

Pre-Sale Questions

If you have any questions or concerns you want to ask before you make a purchase don't hesitate to use one of our multiple support channels for your convenience.